Hopp til innholdet

Oversettelser for systemer

Undertegnende har gjennom flere år bidratt med norske oversettelser av fritt tilgjengelige systemer, som blant annet Joomla, VirtueMart, Zen Cart, WordPress, WooCommerce, OpenCart, Arastta og osCommerce – med mange tilhørende utvidelser. Dette er hovedsaklig gjort for å hjelpe andre ut på nett, uten at vi har tatt noen betaling for denne jobben eller nedlastingene. Filene legges normalt ut for fri nedlasting på de respektive prosjektsider for dette, samt på GitHub.

Dette er noe jeg ønsker, og kommer til, å fortsette med så lenge jeg har mulighet for det. Men det er nok ikke til å stikke under en stol at slikt idealistisk arbeide krever en viss “økonomisk frihet” – og vår tid er i likhet med de fleste andre styrt av behov for en anstendig inntekt. Dette setter sine begrensinger for hvor mye vi kan sette av til oversettelser, og senere oppdateringer.

Vi vil derfor gjøre det mulig for brukerne, spesielt de kommersielle som tjener på bruk av utgivelsene, å sponse oversettelsejobber. Man kan derfor kontakte oss om det er en oversettelse man savner, eller behøver oppdatering eller språkvask av. Vi vil da estimere tiden denne jobben kan ta, og vi kan så avtale eventuell pris og betingelser.

En fast grunnbetingelse vil i utgangspunktet alltid være at språkfilene skal lisensieres under en åpen lisens (normalt GNU GPL v2 eller nyere), og også kunne gjøres tilgjengelig for andre brukere for fri nedlasting.

Vi håper med dette at vi på sikt skal kunne gjøre tilgjengelig enda flere, og bedre oversettelser, fritt tilgjengelig for alle brukerne av systemene.

Dersom du ønsker å takke for oversettelser vi allerede har bidratt til kan du gi din støtte via direkte bankoverføring/-innskudd til konto 1227.62.87077 merket «Takk for oversettelser», og du kan også gjøre dette via kortbetaling eller overførsel gjennom PayPal-knappen nedenfor.